Persoonlijke service

Alles op maat gemaakt

Zo snel mogelijk verstuurd

Gratis cadeauservice

Gender reveal hapjes

Gepubliceerd op: 7 december 2020

Afgelopen vrijdag hadden wij onze ‘gender reveal’. We zijn allebei niet zo heel erg fan van dit soort ‘hypes’ waarbij het steeds meer lijkt te draaien om ‘groot, groter, grootst’, maar we wilden wel iets leuks organiseren voor onze gezinnen om aan hen te vertellen of onze baby een jongen of een meisje is. Toen we hadden bedacht hoe we het geslacht van de baby bekend wilden maken, was het tijd om wat kleine versieringen in te slaan en op zoek te gaan naar roze en blauwe hapjes. Dit laatste bleek nog best lastig te zijn, want de porties die je moet bestellen zijn dus vaak alleen voor grote gender reveals en ook van de prijs werd ik niet vrolijk.

Hoog tijd om zelf weer eens creatief aan de slag te gaan in de keuken, dus!

Voor deze drie simpele, zoete hapjes hoef je niet te kunnen bakken. Je zet ze in een handomdraai op tafel en hebt zo, voor niet al te veel geld, wat leuke hapjes voor een gender reveal, babyshower of voor bij een geboorte (weer eens wat anders dan beschuit met muisjes!).

1. Chocozoenen met muisjes

Ingrediënten:

 • Chocozoenen;
 • Roze en blauwe muisjes.

Doe wat roze en blauwe muisjes in aparte schaaltjes. Snijd vervolgens het dakje van de chocozoenen af. Dit gaat het gemakkelijkst met een aardappelschilmesje. Dip de chocozoenen vervolgens in de muisjes en je eerste hapje is klaar!

2. Versierde cupcakes

Ingrediënten:

 • Kant-en-klare cupcakes;
 • Rolfondant*;
 • Witte chocoladepasta;
 • Eventueel decoratie voor op de cupcakes.

Overige benodigdheden:

 • Vel bakpapier;
 • Deegroller;
 • Uitsteekvormpje**.

*Voor de rolfondant koos ik voor babyroze en babyblauw, maar je kunt ook voor wit rolfondant kiezen en deze kleuren met wat rode en blauwe kleurstof of juist kiezen voor gekleurde decoratie.

**Als je geen uitsteekvormpje hebt, kun je ook een cirkel tekenen op papier en deze met een aardappelschilmesje uitsnijden.

Snijd een stuk af van de rolfondant en kneed deze soepel met je handen. Rol de rolfondant zo dun als je kunt uit over een stuk bakpapier. Steek met een uitsteekvormpje een cirkel uit de rolfondant. Smeer je cupcake in met wat witte chocoladepasta en leg de cirkel rolfondant hier overheen.

Versier de cupcake naar wens met wat decoratie. Ik koos voor witte babyvoetjes van suiker uit de bakwinkel, maar je kunt natuurlijk ook weer gebruik maken van de roze en blauwe muisjes. De witte chocoladepasta kun je weer gebruiken als ‘lijm’. En voilá: ook je tweede hapje is klaar!

3. Versierde donuts

Ingrediënten:

 • Kant- en klare donuts;
 • Poedersuiker;
 • Water;
 • Kleurstoffen van dr. Oetker (veelal te koop in de supermarkt);
 • Roze en blauwe sprinkles (te koop in de supermarkt of in de bakwinkel).

Maak glazuur door 100 gram poedersuiker te vermengen met 1 of 2 eetlepels water. Zelf vond ik de glazuur prettiger werken toen hij wat dunner was en daarom gebruikte ik 2 eetlepels water. Belangrijk is om even flink te roeren om alle klontjes uit het mengsel te laten verdwijnen. Voeg dan naar wens wat kleurstof toe aan je mengsel. Werk druppel voor druppel en roer deze steeds goed door om te voorkomen dat je ineens een andere kleur hebt dan je eigenlijk wilde. Smeer de donuts met een (palet)mes in met wat glazuur en strooi vervolgens de sprinkles eroverheen. En je laatste hapje is klaar!

Mocht je deze hapjes gaan maken voor een gender reveal, babyshower of na een geboorte dan wens ik je heel veel plezier toe! Ik weet zeker dat de hapjes, net zoals bij ons, goed in de smaak zullen vallen.

En, oh ja, mocht je het willen weten….

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, de nieuwste producten, winacties én speciale acties exclusief voor mailmembers. Je ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 x per maand.