Persoonlijke service

Alles op maat gemaakt

Zo snel mogelijk verstuurd

Gratis cadeauservice

5 x Inpiratietips: hoe gebruik je een houten box?

Gepubliceerd op: 17 maart 2023

Een houten box, ook wel herinneringskist of memorybox genoemd, is een uniek, persoonlijk en origineel cadeau. In de webshop vindt je herinneringskisten voor ieder moment, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een houten box helemaal naar wens samen te stellen. Zo is de box niet alleen leuk om cadeau te geven, maar is hij ook leuk voor jezelf. Maar hoe geef je zo’n herinneringskist cadeau en wat doe je er nou eigenlijk mee?

Wat je doet met een herinneringskist en hoe je hem gebruikt bepaal je natuurlijk helemaal zelf, maar in dit blog deel ik 5 inspiratietips met je over het gebruik van een herinneringskist die je misschien op weg kunnen helpen.

1. Herinneringen aan de zwangerschap
Om te beginnen is een herinneringskist heel erg leuk om alle herinneringen aan een zwangerschap in te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan: de positieve zwangerschapstest, felicitatiekaartjes, een zwangerschapsboek, een negenmaandenboek, foto’s, de echo’s en alle andere bijzondere herinneringen aan de zwangerschap.

Wil je iemand een herinneringskist voor herinneringen aan de zwangerschap cadeau doen? Je kunt de box dan natuurlijk vullen met cadeautjes voor de (ongeboren) baby, maar daar zullen de ouders in spé echt al heel veel voor krijgen gedurende de zwangerschap en de periode daarna. Misschien is het daarom des te leuker om de box juist te vullen met wat fijne (verwen)cadeaus voor de moeder (en eventueel ook vader) zelf! Een andere mogelijkheid is om de box te combineren met bijvoorbeeld één of meerdere bewaarbundels. Zo kun je zelf een uniek, persoonlijk en origineel cadeau samenstellen.

Helaas gaat zwanger worden voor heel veel mensen niet vanzelf. Een houten box kan daarom ook een hele mooie herinneringskist zijn voor wensouders waarin zij alle herinneringen kunnen bewaren van hun – vaak emotionele – weg naar het ouderschap. Zo’n cadeau voor wensouders is precair, maar het kan ook hen ook een hart onder de riem steken en het gevoel geven van erkenning en liefde, van gezien worden. Daarmee kan een herinneringskist ook een heel waardevol cadeau zijn.

2. Herinneringen aan de babyshower
Een herinneringskist is ook heel geschikt om cadeau te geven tijdens een babyshower. Je kunt dan gaan voor een standaardtekst, maar je kunt voor een uniek en persoonlijk cadeau de box ook personaliseren met bijvoorbeeld een naam, datum en eventueel een afbeelding. Maak het cadeau helemaal af door de box te vullen met wat cadeautjes zoals verzorgingsproducten, een knuffeltje, leuke slofjes, een boxpakje of andere gepersonaliseerde items.

De ontvanger kan de box daarna naar wens gebruiken om bijvoorbeeld allerlei herinneringen aan de babyshower (foto’s, briefjes van bijvoorbeeld een naamraadspel en nog veel meer) of de zwangerschap in te bewaren.

 

3. Herinneringen aan de babyperiode
De herinneringskisten voor baby’s zijn ideaal om alle eerste herinneringen in te bewaren, zoals de foto’s van de echo’s, de navelstrengklem, de eerste kleertjes, de eerste schoentjes, het geboortekaartje en nog veel meer!
Het klinkt heel cliché, maar het is echt waar: ‘Voordat je het weet, zijn ze groot’. Door een gepersonaliseerde herinneringskist als kraamcadeau te geven, geef je de kersverse ouders de mogelijkheid om een tastbare herinnering aan de babytijd te creëren. Dit maakt dat een herinneringskist een heel uniek, persoonlijk en origineel cadeau is dat door werkelijk alle ouders wordt gewaardeerd.

Heb je een wat ruimer budget en/of wil je een wat groter cadeau geven? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om de box zelf met nog wat cadeautjes te vullen of om voor een compleet samengestelde box te gaan.

4. Herinneringen aan de bruiloft
Ik heb me laten vertellen dat de herinneringskisten voor een bruiloft altijd met een grote glimlach, en soms ook met een traan, door het bruidspaar in ontvangst worden genomen.

Wil je een herinneringskist cadeau geven aan een bruidspaar? Vul hem dan met cadeautjes, briefjes van bruidsgasten, een flesje wijn (en gepersonaliseerde wijnglazen) of hun favoriete lekkernijen. Na afloop hebben zij dan een mooie box om alle herinneringen aan hun mooiste dag in te bewaren, zoals de Save the Date kaart, de uitnodiging, felicitatiekaarten, het ringendoosje, de trouwakte, een bedankje, foto’s en nog veel meer.

5. Herinneringen aan een vakantie of een mooie reis
Tot slot is een houten box ook uitermate geschikt om herinneringen aan een fijne vakantie of aan een mooie reis te bewaren. Je kunt hier onder andere de tickets, een reisdagboek, souvenirs, mooie stenen en/of schelpen, wat zand van een prachtig strand en foto’s in bewaren, maar hierin ben je natuurlijk helemaal vrij. Het is heel leuk om de box er even bij te pakken wanneer je anderen over jullie reis vertelt en je gaat zelf dan bovendien weer even terug naar die mooie en fijne momenten. Op deze manier heb je een tastbare herinnering aan een hele fijne periode.

 

 

 

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn de mogelijkheden voor het gebruik van de houten boxen eindeloos! Tijdens het schrijven van dit blog kreeg ik nog veel meer ideeën die ik later in een ander blog nog eens met je zal delen.

Als je iemand een herinneringskist cadeau geeft, is het sowieso leuk om deze te vullen en er als het ware een cadeaupakketje van te maken waarna de ontvanger de box kan gebruiken om zijn/haar mooiste herinneringen in te bewaren. Het leuke is dat er geen regels aan verbonden zijn; iedereen kan zijn/haar eigen creativiteit gebruiken om een box te maken en te vullen totdat hij helemaal naar je zin is.

Ik ben na het schrijven van dit blog wel heel benieuwd geworden: waar zou jij een houten box voor gebruiken?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, de nieuwste producten, winacties én speciale acties exclusief voor mailmembers. Je ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 x per maand.