Persoonlijke service

Alles op maat gemaakt

Zo snel mogelijk verstuurd

Gratis cadeauservice

Hoe gebruik je de schoenzetkalender?

Gepubliceerd op: 6 november 2022

‘Wanneer mag ik mijn schoen zetten?’ Dat is een vraag die ouders met (jonge) kinderen vast niet onbekend voorkomt. Het is een vraag die soms zelfs dagelijks wordt gesteld.
En dat is niet gek, want de tijd rondom Sinterklaas is een spannende tijd voor kinderen en je schoen zetten is natuurlijk geweldig! Helaas kan Sinterklaas niet elke dag bij jullie langskomen, want er zijn nog meer kinderen die door hem bezocht moeten worden… En als ouders heb je er natuurlijk helemaal geen zin in om elke keer weer opnieuw de strijd aan te gaan over het wel of niet zetten van de schoen(tjes). Met een schoenzetkalender is deze strijd definitief voorbij!

Ben je benieuwd hoe de schoenzetkalender werkt?
Eigenlijk is het heel simpel; jullie kleuren samen de dagen in waarop de schoen gezet mag worden en jullie hoeven elke dag alleen nog maar even op de kalender te kijken of het die dag mag. Zo is er geen strijd meer en geeft de kalender voor zowel ouders als kind houvast en dat is natuurlijk heel erg fijn! Geef de dag waarop jullie Pakjesavond vieren een speciale kleur, zet een kruisje door het schoentje van die dag en jullie tellen gelijk af tot Pakjesavond.

Het is natuurlijk hartstikke leuk wanneer de kinderen een week voor Sinterklaas een brief ontvangen van Sinterklaas waarin hij vertelt over de schoenzetkalender en gelijk aangeeft op welke dagen de kinderen hun schoen mogen zetten. Zo is er gelijk een leuk knutselmoment om de schoenzetkalender te versieren, de schoentjes in te kleuren en de kalender een mooi plekje te geven in jullie woonkamer. Misschien is het gelijk een leuk moment voor de kinderen om alvast te oefenen met het zingen van Sinterklaasliedjes of om hun eerste tekeningen voor Sinterklaas te maken!

Hoe vaak laat je je kind(eren) hun schoen zetten?
Hoe vaak je je kinderen hun schoen laat zetten, is helemaal aan jullie! Hier zijn geen vaste regels voor en er is geen goed of fout.
Wel is het goed om te bedenken dat het zetten van de schoen voor kinderen alleen leuk is als de schoen de volgende ochtend gevuld is. Wanneer zij elke dag hun schoen zetten en steeds een lege schoen vinden, zal de teleurstelling de overhand krijgen bij het schoen zetten. Daarnaast kan het dagelijks zetten van de schoen ook voor teveel prul zorgen wat binnen no time toch weer door het huis slingert. En met de stijgende prijzen, Pakjesavond en de feestdagen in het vooruitzicht is het misschien sowieso goed om een grens te stellen aan het zetten van de schoen. Misschien dat 2 tot 3 keer per week de schoen zetten redelijk lijkt.

Waar zet je je schoen?
Oorspronkelijk komt Sinterklaas natuurlijk via de schoorsteen, maar heeft iedereen die tegenwoordig nog?
Goede alternatieven van de open haard zijn de verwarming, de deur naar de tuin of bijvoorbeeld de voordeur. Maar eigenlijk maakt het tegenwoordig niet meer zo heel veel uit. Met een schoenzetmat weet je in ieder geval zeker dat Sinterklaas de schoentjes in jullie huis weet te vinden!

Download de schoenzetkalender

  Het Sinterklaasfeest blijft een kinderfeest en ook het schoen zetten hoort daarbij. Maar het moet wel leuk blijven voor iedereen. Een schoenzetkalender waarmee jullie goede afspraken maken over het zetten van de schoen kan daar zeker aan bijdragen!

  Wil jij de schoenzetkalender hebben? Je kunt hem hiernaast gratis downloaden!

  Ik wens jullie alvast een hele fijne Sinterklaasperiode toe!

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Op de hoogte blijven?

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, de nieuwste producten, winacties én speciale acties exclusief voor mailmembers. Je ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 x per maand.