Persoonlijke service

Alles op maat gemaakt

Zo snel mogelijk verstuurd

Gratis cadeauservice

Stickers plakken

Gepubliceerd op: 7 december 2022

Je ramen versieren met stickers, of het nu binnen of buiten is, is iets wat de laatste tijd steeds populairder wordt. Ik krijg dan ook regelmatig vragen als: ‘Hoe plak ik de sticker nu goed op?’ en: ‘Hoe verwijder ik de sticker weer zonder mijn ramen te beschadigen?’. In dit blog heb ik de antwoorden op de meest gestelde vragen over het plakken van stickers (op alle oppervlakken) voor jullie samen gevoegd. Ik hoop dat het een eventuele drempel wegneemt om met het plakken van stickers aan de slag te gaan, want eigenlijk is het hartstikke makkelijk (én leuk)!

Voordat je aan de slag gaat met het plakken van de stickers is het belangrijk om te weten dat een sticker van Ninety One altijd uit drie delen bestaat:
1. De drager: de witte achtergrond waarop de sticker vastgeplakt zit.
2. De sticker zelf.
3. Doorzichtige folie: hiermee breng je de sticker over op een ander oppervlak.

Om stickers te kunnen plakken heb je een aantal dingen nodig:
– Een stofvrije doek met wat afwasmiddel.
– Schilderstape.
– Een schaar.
– Oud pasje.

Op welke oppervlakken kan ik een sticker plakken?
Je kunt de stickers het beste plakken op gladde oppervlakken (glas, plastic, aluminium, geverfde oppervlakken). Op onbehandeld hout gaat het plakken van de stickers een stuk lastiger, maar onmogelijk is het niet. Ik zou het je alleen niet aanraden als je voor het eerst stickers gaat plakken. Misschien zegt de tekst ‘Met bloed, zweet en tranen’ je genoeg?

Hoe kan ik de sticker het beste opplakken?
Voor het plakken van de stickers kun je het best dit stappenplan aanhouden:
1. Maak het oppervlak waar je de sticker op wilt plakken schoon en vetvrij.
2. Trek voorzichtig de doorzichtige folie los van de drager. De sticker moet aan de folie blijven plakken. Als dit niet gebeurt, ga dan een paar keer met je pasje over de folie en probeer het dan nog eens.
3. Kies je ervoor om de sticker met het blote oog op te plakken? Houd de folie met daarop de sticker dan boven het oppervlak waarop je de sticker wilt plakken. Als je zeker bent van de juiste plaats, leg je de folie voorzichtig neer. Als je de folie eenmaal hebt losgelaten, kun je de sticker niet meer verplaatsen!
4. Ga een aantal keer met het pasje over de folie om ervoor te zorgen dat de sticker aan het oppervlak blijft plakken.
5. Haal voorzichtig de doorzichtige folie van de sticker af.

Je hebt de sticker geplakt! Appeltje eitje, toch?!

Vind je het toch wat lastig om de sticker met het blote oog te plakken? Dan kun je ook de doorzichtige folie aan de bovenkant vast met een stukje schilderstape (met maximaal dezelfde breedte als de doorzichtige folie), voordat je de folie verwijdert. Je kunt de gehele sticker nu als het ware omdraaien, zonder dat deze verplaatst. Trek nu voorzichtig de drager los van de doorzichtige folie. Ga een aantal keer met het pasje over de folie om ervoor te zorgen dat de sticker aan het oppervlak blijft plakken. Haal tot slot voorzichtig de doorzichtige folie van de sticker af.

Hoe kan ik het oppervlak waar de sticker op zit schoonmaken?
Dit kun je het beste doen met een vochtige doek met wat afwasmiddel of allesreiniger. Ik raad je af om oppervlakken met stickers te reinigen in de vaatwasser. Het wil nog wel eens goed gaan, maar de kans is groot dat de sticker er in de vaatwasser (deels) af gaat.

Hoe verwijder ik de sticker zonder beschadigingen?
De beste methode om een sticker te verwijderen is door het oppervlak te verwarmen met een föhn. De sticker wordt flexibel en daardoor kun je hem er makkelijk af peuteren.
Let op! Houd de föhn niet steeds op dezelfde plek en maak het oppervlak niet te warm! Het oppervlak kan zo barsten of smelten en de sticker kan gaan scheuren.
Voor het verwijderen van stickers van glas kun je ook een glaskrabber gebruiken.

Ik hoop dat je zo voldoende kennis en informatie hebt om stickers te gaan plakken. Het is zo ontzettend leuk om met stickers allerlei ‘normale’ items te personaliseren en/of op te leuken.
Wil je alles op je gemak nog eens nalezen? Download dan deze praktische handleiding waarin alles stap voor stap (en met foto’s) nog eens heel duidelijk wordt beschreven.

Welk item in huis ga jij het allereerst aanpakken? Stuur je me even een foto? Dat vind ik leuk!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, de nieuwste producten, winacties én speciale acties exclusief voor mailmembers. Je ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 x per maand.