Persoonlijke service

Alles op maat gemaakt

Zo snel mogelijk verstuurd

Gratis cadeauservice

Wasvoorschriften bedrukte kleding

Gepubliceerd op: 19 oktober 2022

Alle kleding van Ninety One wordt door ons met de grootste zorg met de hand bedrukt, omdat wij willen dat je zolang mogelijk plezier hebt van je aankoop. Jij wilt natuurlijk zelf ook dat je bedrukte kleding mooi blijft en een lange tijd meegaat. Ben je benieuwd hoe je bedrukte kleding het beste kunt wassen, zonder dat de kleding er direct minder mooi van wordt? Je leest het allemaal in dit blog!

 

 

Het is belangrijk om de kleding met zorg te wassen en strijken. Als je dit niet doet, is de kans groot dat de de kleding of de opdruk verkleuren, vaal worden of zelfs beschadigen. Hoe je moet wassen is afhankelijk van het materiaal waar het kledingstuk van is gemaakt. We raden je dan ook altijd aan om per kledingstuk te bekijken wat er in het label staat. Daarnaast hebben wij de belangrijkste wasvoorschriften voor bedrukte kleding voor je op een rijtje gezet:

 • Was de kleding, zonder wasverzachter, binnenstebuiten.
  Binnenstebuiten wassen wordt ook bij onbedrukte kleding geadviseerd, maar bij bedrukte kleding bescherm je de opdruk er nog eens extra mee. 
 • Was vieze kleding zo snel mogelijk om te voorkomen dat de viezigheid de kleding intrekt.
 • Was de kleding altijd op maximaal 40 graden.
  Je weet hierdoor zeker dat je kleding niet krimpt of vervormd.
 • Gebruik geen bleekmiddel of chemische reinigingsmiddelen.
  Als je waspoeder gebruikt, kies dan voor mild waspoeder zonder chemische bestanddelen. 
 • Doe de kleding niet in de droger.
  Je kunt de kleding het beste laten drogen op een wasrek. Haal de was zo snel mogelijk na het wassen uit de wasmachine en hang het zo snel mogelijk op. Je krijgt op deze manier zo min mogelijk kreukels. Wanneer je de kleding op een kledinghanger laat drogen, krijg je ook minder kreukels en voorkom je slijtage en beschadiging van de bedrukking.
 • Laat de kleding nooit in direct zonlicht drogen, dit kan ervoor zorgen dat de bedrukking verkleurd.
 • Strijk de bedrukking nooit. Strijk de kleding binnenstebuiten, zet het strijkijzer op de laagste warmtestand en leg er eventueel een theedoek of zakdoek over.

Let op! Alle bedrukte kleding, met name de donkere kleuren, vervagen na een tijdje. Door gebruik te maken van bovenstaande wasvoorschriften, kan ik je garanderen dat je langer plezier zult hebben van de bedrukte kleding.

Je weet nu precies hoe je je bedrukte kleding het beste kunt wassen. Ben je het even vergeten? Bij elke bestelling met bedrukte kleding krijg je een klein, handig kaartje met wasvoorschriften zodat je op elk moment nog even kunt kijken hoe het ook alweer zat.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, de nieuwste producten, winacties én speciale acties exclusief voor mailmembers. Je ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 x per maand.