Persoonlijke service

Alles op maat gemaakt

Zo snel mogelijk verstuurd

Gratis cadeauservice

Maattabel sieraden

Voor sieraden is het altijd lastig om de juiste maat te bepalen. Ik heb een paar handige maattabellen voor je gemaakt om de maat te bepalen voor een armband of ketting. Je kunt de informatie van deze pagina raadplegen wanneer je een leuk sieraad ziet in de webshop of gebruiken wanneer je me wilt benaderen om een sieraad voor je op maat te maken.

Let op! Dit zijn richtlijnen voor maten; iedereen is uniek en heeft zijn eigen lichaamsbouw. De maten kunnen afwijken. Ninety One is hiervoor niet verantwoordelijk.

Armband

Kinderen

Baby van 0-6 maanden: 11 cm
Baby van 6-12 maanden: 12 cm
Kinderen van 1-2 jaar: 13 cm
Kinderen van 2-3 jaar: 14 cm
Kinderen van 4-6 jaar: 15 cm
Kinderen van 7 jaar en ouder: 16 cm

Dames

XS: 16 cm
S: 17 cm
M: 18 cm
L: 19 cm
XL: 20 cm
XXL: 21 cm

Heren

XS: 19 cm
S: 20 cm
M: 21 cm
L: 22 cm
XL: 23 cm
XXL: 24 cm

Je kunt ook zelf de maat van een armband opmeten door een flexibel meetlint of touwtje strak om de pols te houden om de exacte omtrek van de pols te bepalen. Als je bijvoorbeeld een polsomtrek van 16 cm hebt en graag strakke armbanden draagt, dan is de maat van je armband 16 + 1,5 = 17,5 cm.

Voor een strakke armband: polsomtrek + 1,5 cm
Voor een normale armband: polsomtrek + 2 cm
Voor een losse armband: polsomtrek + 3 cm

Ketting

Kinderen

Kinderen van 0-2 jaar: 30 cm
Kinderen van 2-4 jaar: 34 cm
Kinderen van 5-10 jaar: 38 cm
Kinderen van 10-15 jaar: 42 cm

Dames

Strak in de hals: 38-40 cm
Kort in de hals: 42 cm
Los in de hals: 45 cm
Laag in de hals: 50 cm
Laag op de borst: 80 cm

Heren

Strak in de hals: 45 cm
Kort in de hals: 50 cm
Los in de hals: 55 cm
Laag in de hals: 60 cm
Op de borst: 70 cm

Wat een goede maat is voor een ketting is een heel persoonlijke keuze. Het is afhankelijk van onder andere je lengte, je lichaamsbouw en van wat je prettig vindt dragen. Je kunt zelf de maat van een ketting opmeten door met een flexibel meetlint of touwtje de gewenste maat om de hals te meten of om de maat van een ketting op te meten die de gewenste maat heeft.

Andere optie
Als je de maat van een sieraad echt niet weet, kan het een oplossing zijn om een verlengketting aan het sieraad te bevestigen. Het sieraad wordt hiermee in lengte verstelbaar. Wanneer een sieraad een verlengketting heeft, staat dit duidelijk in de webshop vermeldt bij de specificaties. Wanneer dit niet het geval is, kun je er bij sommige sieraden voor kiezen om voor een meerprijs van €0,50 een verlengketting aan het sieraad te laten bevestigen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, de nieuwste producten, winacties én speciale acties exclusief voor mailmembers. Je ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 x per maand.