Persoonlijke service

Alles op maat gemaakt

Zo snel mogelijk verstuurd

Gratis cadeauservice

Hoe het ooit begonnen is…

Gepubliceerd op: 12 januari 2023

Hoe Ninety One is ontstaan staat hier al heel kort beschreven, maar eigenlijk kent Ninety One een veel langere geschiedenis!

Om helemaal bij het begin te beginnen, gaan we terug naar 2009. We zaten op een zondagochtend aan het ontbijt en ik kreeg een enorme steek in mijn buik. Die steek veranderde in een blijvende, invaliderende buikpijn. Ik deed er alles aan om mijn studie (HBO-verpleegkunde) met succes af te ronden, maar kon daarnaast eigenlijk niet veel. Ik probeerde me niet te laten kennen en gewoon door te gaan, maar dat was vaak geen succes. Tijdens een dag winkelen moest ik na elke winkel bijvoorbeeld even rusten voordat ik weer verder kon. Ik was toen 19 jaar en zou lekker met vriendinnen op stap moeten gaan, maar dat ging niet. Ik werd gewoon onwel van de pijn. Ik was dus veel thuis en zocht een hobby.

Mijn tante maakte sieraden als hobby en ik ben in 2011 een keer een middag bij haar langs gegaan om te kijken of dat ook iets voor mij was en ja hoor: ik was meteen verslaafd! Ik kon rustig zitten en me zo uren vermaken, terwijl ik mezelf ondertussen steeds meer technieken aanleerde en hierop ook enthousiaste reacties kreeg van de mensen in mijn omgeving. Er werd me steeds vaker gevraagd of ik voor hen ook zoiets wilde maken en vooral de vraag om bijvoorbeeld een specifiek ontwerp te maken vond ik leuk, omdat het me uitdaagde om nieuwe technieken te leren en mezelf verder te ontwikkelen.

Ik begon een pagina op Facebook en een website onder de naam ‘Curious Beads’.

Ik beleefde er veel plezier aan en de mensen uit mijn omgeving ontdekten mijn creativiteit. Jeffrey vroeg me op een gegeven moment of ik het logo van ADO Den Haag niet eens voor hem kon mozaïeken. Ik had het nog nooit gedaan, maar ging elke creatieve uitdaging aan en het lukte! Hierna kreeg ik de vraag van een oom om er nog één te maken en daarna volgden er via via verzoeken om gipsbuiken te mozaïeken. De vragen en verzoeken breidden zich uit. Inmiddels deed ik veel meer dan alleen sieraden maken en mijn kamer (toen nog bij mijn ouders thuis) puilde uit van de creatieve spullen. Ik veranderde de naam ‘Curious Beads’ in ‘Blissia’.

Onder deze naam ging ik een aantal jaren op hobbymatige basis door. Ik was klaar met studeren en ging werken. We gingen bovendien samenwonen en daardoor had ik ook ineens een huishouden om draaiende te houden. Ik had – en gaf mezelf – minder tijd om creatief aan de slag te gaan, waardoor het allemaal op een wat lager pitje kwam te staan.

In 2019 kwam ik ziek thuis te zitten door mijn buikpijn, waar gelukkig wel eindelijk een diagnose voor werd gevonden. Ik zat niet lekker in mijn vel en was met momenten zelfs somber. Ik zat thuis maar te wachten op een datum voor mijn operatie en voelde me zo nutteloos. Tegelijkertijd kreeg ik steeds vaker de vraag of ik een (gepersonaliseerd) cadeau voor een verjaardag, geboorte of huwelijk wilde maken. Het lukte me langzaam weer om mijn ‘oude hobby’ op te pakken en weer creatief aan de slag te gaan. Ik haalde veel voldoening uit alle positieve reacties die ik op mijn creaties kreeg. Het maakte mij zo gelukkig!

Tijdens de voorbereidingen voor onze bruiloft en gedurende mijn zwangerschap was ik zelf op zoek naar unieke, gepersonaliseerde decoratie en items. Ik kon niet vinden wat ik zocht en besloot daarom om zelf aan de slag te gaan. Weer waren de reacties die ik kreeg zó positief en enthousiast dat ik erachter kwam dat dit is wat ik het liefste doe, namelijk: mensen blij maken met gepersonaliseerde items die met heel veel plezier en liefde zijn gemaakt. Een uniek en persoonlijk cadeau, voor jezelf of voor een ander.

Na een gesprek hierover met mijn ‘kleine’ broertje heeft hij me gemotiveerd om het serieuzer aan te pakken en het een kans te geven om mijn dromen na te jagen: ‘Wat heb je te verliezen? Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel en kijk waar het schip strandt’. Na lang nadenken (ja, ik ben een echte overdenker) heb ik besloten om dat inderdaad te doen. Ik zocht een ‘stoere’, tijdloze naam en koos voor ‘Ninety One’. Hoewel mijn productaanbod misschien altijd aan veranderingen onderhevig zal zijn, zal mijn geboortejaar nooit veranderen. De afgelopen jaren is er veel gebeurd in mijn leven en daardoor ben ik nog niet met Ninety One waar ik graag zou willen zijn, maar het schip is gelukkig nog niet gestrand. Ik ben naast mijn werk, gezin en huishouden nog steeds regelmatig met heel veel plezier bezig voor Ninety One en hoop dit nog heel veel jaren met veel plezier – en steeds een beetje meer – te mogen doen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, de nieuwste producten, winacties én speciale acties exclusief voor mailmembers. Je ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 x per maand.