Persoonlijke service

Alles op maat gemaakt

Zo snel mogelijk verstuurd

Gratis cadeauservice

Zo staat het ervoor met mijn goede voornemens (2/6).

Gepubliceerd op: 2 juni 2023

Voor 2023 stelde ik vijf doelen voor mezelf:
1. Mijn streefgewicht bereiken.
2. Ik doe wat mij gelukkig maakt.
3. Werk.
4. Sparen.
5. Groeien met Ninety One.

Via social media ontstond het idee om hier door middel van een blog elke twee maanden een update over te geven. Het is wat later dan gepland, maar in dit blog lees je de tweede update.

1. Mijn streefgewicht bereiken.
In de vorige update heb ik kort toegelicht hoe dit doel tot stand is gekomen en vertelde ik hoe het me in de eerste weken van dit jaar is vergaan. Daarna werd het lastiger. Ik heb na mijn bevalling in 2021 last gekregen van, zoals ik ze noem, ‘aanvallen van buikpijn’: helse buikpijnen, waarbij het zweet me uitbreekt (het loopt in straaltjes van m’n lijf) en het gevoel flauw te vallen. Die aanvallen werden heviger en kwamen steeds vaker. De hevigste aanval was die waarbij ik flauwviel, van de trap viel en waarbij ze me met de ambulance moesten komen ophalen, omdat ik er zelf niet bovenop kwam. De weken erna stonden in het teken van onderzoeken, want dit moest toch ergens vandaan komen? De specialist zette een reeks onderzoeken in gang en voerde op mijn verzoek ook een gastroscopie (maagonderzoek) uit. En daar werd dus, geheel per toeval, gevonden wat de oorzaak is: ik heb coeliakie. Niets ernstigs, gelukkig. Maar wel blijvend en daardoor had de diagnose best wel wat impact op me.

Los van mijn gezondheid lag mijn focus de afgelopen maanden ook bij heel andere dingen, waardoor het veranderen van mijn eetpatroon een beetje is blijven hangen bij de stappen die ik eerder al had gezet. Het voordeel is dat ik die stappen nu goed onder de knie heb, waardoor ze een gewoonte geworden zijn en ik er niet meer over na hoef te denken. Ik heb me niet meer gewogen, omdat ik de druk van het ‘moeten afvallen’ wil afleren. Het klinkt heel zweverig, maar ik probeer meer van mezelf te houden en blij te zijn met de voordelen van het afvallen en laat mijn geluk niet meer afhangen van dat getal op de weegschaal. Zo lukt het me nu bijna altijd (bijna, want de naveltruitjes die in de mode zijn, zullen nooit iets voor mij zijn) om de kleding te kopen die ik leuk vind en heb ik m’n garderobe de afgelopen tijd flink uitgebreid met allerlei jurkjes. Er is voor mij geen getal meer waarbij ik ze aan mag, dat mag nu al en ik voel me er fijn in. Binnenkort volgt er wel weer een weegmoment (want ja, ik wil diep van binnen toch ook resultaat zien) en de komende periode ga ik verder aan de slag met het doorvoeren van veranderingen in mijn eetpatroon en met de coeliakie zullen dat er een stuk meer zijn dan ik aan het begin van dit jaar dacht.

2. Ik doe wat mij gelukkig maakt.
Waar dit bij de vorige update zo goed leek te gaan, is het op dit punt momenteel een complete chaos. Ik probeer nog steeds te voorkomen dat mijn agenda ontploft, maar de afgelopen periode was de agenda van Jeffrey erg gevuld en dat heeft ook gevolgen voor de mijne, omdat dat automatisch betekent dat ik meer (lees: extra) tijd doorbreng met Dani en daardoor moeite heb om alles in huis gedaan te krijgen en ook wat tijd en ruimte voor mezelf te vinden. Het elke dag ontspannen lukt me, maar het kost me veel moeite en de momenten waarop ik ontspan zijn soms erg kort en ik betrap me er vaak op dat ik tijdens een moment voor mezelf toch ineens ergens mee bezig ben. Een positief punt is wel dat ik de afgelopen week wel elke dag even de tijd heb genomen om in het zonnetje te zitten, al waren het maar 10 minuten. Ik ben druk om mijn laatste to do lijst ever af te ronden, maar door de volle agenda gaat dat helaas niet zo snel als ik zou willen. Beetje bij beetje kom ik er wel, maar naarmate het afronden hiervan dichterbij komt merk ik wel dat ik het ‘spannend’ vind. Ik heb de afgelopen jaren zó weinig echte vrije tijd gehad dat ik me vaak afvraag wat ik met de tijd zal doen die ik straks overhoud.

3. Werk.
In de vorige update kon je lezen dat ik per half april aan de slag ben gegaan als jeugdverpleegkundige in de categorie van 0-4 jaar. Ik vond het ontzettend spannend, want ik ben al bijna 10 jaar verpleegkundige maar ik heb in al die jaren nooit ‘mijn plekje’ binnen de verpleegkunde gevonden. Ik ben inmiddels 6 weken aan het werk binnen deze nieuwe functie. Het inwerktraject duurt ongeveer een jaar, dus er staat het komende jaar nog heel veel te gebeuren en de ervaringen die ik op ga doen kunnen natuurlijk ook invloed hebben op mijn gevoel, maar op dit moment kan ik zeggen dat ik ontzettend blij ben met mijn keuze. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk, geniet ervan om de hele dag omringd te zijn door baby’s, dreumesen, peuters en kleuters en de dagen vliegen voorbij.

4. Sparen
Helaas zijn we nog niet veel verder dan in de vorige update. Hoe het er nu naar uitziet, krijgen we uiterlijk aan het eind van deze maand uitsluitsel over onze vergunning maar door de hoge hypotheekrentes en stijgende kosten is het nog maar de vraag óf we onze verbouwing nog wel kunnen realiseren. Het plan was dus om onze woning bijna volledig te onderkelderen. Dat is iets wat hier in de omgeving veel wordt gedaan. Je bouwt eigenlijk een extra etage, maar omdat wij bovenburen hebben zouden we niet naar boven maar naar beneden bouwen. We hebben al een kelder ter grootte van één kamer en die zou dan worden uitgebreid. We hadden hiervoor een aannemer gevonden en alles leek in kannen en kruiken, maar deze aannemer heeft zijn bedrijf te koop gezet en dat betekende voor ons dat we moesten schakelen en een nieuwe partij moesten vinden. Alleen zijn de prijzen momenteel echt sky high en we willen niet jaren aan hele hoge maandlasten vastzitten. We zijn nu aan het kijken of een alternatieve verbouwing kunnen doen waarbij we de gehele bovenverdieping aan gaan pakken. Hopelijk kan ik er in de volgende update meer over vertellen.

5. Groeien met Ninety One.
Ik heb me de laatste tijd vaak afgevraagd wanneer ik het groeien van Ninety One geslaagd vind. Social media vind ik eerlijk gezegd maar lastig, want hoe kom je aan nieuwe volgers?! Maar nieuwe volgers zijn ook niet altijd per definitie klanten, dus ik heb besloten om dat maar los te laten en gewoon te genieten van wat ik allemaal doe en mag doen. Begin mei stond ik voor het eerst op een braderie. Het was ook de eerste mogelijkheid om mensen live kennis te laten maken met Ninety One. Ik was er gespannen voor, want IK vind het leuk wat ik doe maar het is natuurlijk wel zo leuk als anderen het ook leuk vinden. En man, wat is het me meegevallen! De reacties waren zo positief en lovend! Ik heb er weer een rits nieuwe klanten bij en een aantal heeft zelfs alweer een vervolgbestelling gedaan. Een mooiere groei aan ik me niet wensen.

Het voelt alsof de tijd de afgelopen periode heeft stil gestaan, maar aan de andere kant is er de afgelopen periode juist ontzettend veel gebeurd.

Ik geef mezelf een goede schop onder de kont en ga er de komende periode keihard tegenaan om ervoor te zorgen dat ik weer een stukje dichterbij het bereiken van mijn doelen kom.

Hopelijk tot een positieve derde update!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, de nieuwste producten, winacties én speciale acties exclusief voor mailmembers. Je ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 x per maand.